små ljudvågor som skakar sönder mitt universum


du glöder alltid, lite sådär som när man fått den finaste nyheten och det känns som man aldrig skulle kunna bli ledsen igen, precis så glöder du

och när du säger något, fladdrar ljudvågorna genom röda öron och jag hör aldrig riktigt vad du säger för världen skakar så hemskt som århundradets jordbävning utan tektoniska plattor och du tror nog jag inte lyssnar. trots jag vill veta minsta lilla om dig från din favoritfärg till om du drog ut dina lösa tänder när du var liten, eller om du bara lät dem falla när de bäst ville.

du är en vandrande naturkatastrof helt enkelt.
eller så gör du mig till en.

eeva kipli


säg till om jag stör
sa han när han steg in,
så går jag med detsamma

du inte bara stör
svarade jag,
du rubbar hela min existens
välkommen


om hur känns som att växa ihop med vintern


jag satt på en veranda i en stad lite för långt bort från vardagen och jag glömde bort att det var så fruktansvärt kallt att våra läppar blev blå och kroppen kändes som den hade växt ihop med vintern.

du sa med en röst jag inte kände igen att vi två var som ett grönt och ett blått hav. att hur vi än försöker krocka med varandra så slutar det bara med att någon byter färg och blir något som man egentligen inte är. att allt vi är är en kamp för att få den andra att ge upp, vifta med den vita flaggan och kom ut med händerna över huvudet.

jag stog på perrongen den dagen, med en ombokad biljett i mobilen och jag vet inte om hjärtat eller knäna darrade mest.

jag mötte en gammal farbror, han undrade om jag var okej och jag svarade att jag inte riktigt visste för det kändes som jag lämnat kroppen kvar på den där verandan. han bjöd mig på kaffe ur en termos, och trots jag inte tycker om kaffe så drack jag ändå. jag berättade om haven och hur det känns när man växer ihop med vintern, han såg ut genom smutisga rutor och sa;

men han glömde en sak, vatten kan både vara salt och sött och när de exploderar med varandra blir vattnet bräckt och tänk min vän, hur fina fiskar som simmar där.

jag lämnade vintern kvar någonstans mellan norrköping och mjölby.


livet handlar mer om att slå ödet än om kärleken

jag har en liten rödhårig vän som gör allting lite mera uthärdbart och när jag är trasig så lyckas hon alltid laga mig, hon är som silvertejp för själen när världen är lite för vass i kanterna och jag är lite för mjuk.

konvergent evolution är när två olika arter med olika förfäder utvecklas och blir något som liknar varandra. jag förstod aldrig det här med konvergent evolution när vi pratade om gröna ormar som bodde i träd, men jag förstod idag. konvergent evolution är när man har en underbar vän som får en att utvecklas för att man vill bli som henne, och kommer jag någonsin i närheten av att vara ens hälften så bra som henne, då blir jag lycklig.

avec amour

RSS 2.0